Livet På Stornäset

Alla inlägg under januari 2009

Av Sandra Holmlund - 25 januari 2009 13:28

Tog en promenad med Molly ute i snövädret.... hua vad jobbigt det var. Man fick verkligen ta i för att komma fram på vissa ställen. Men det är ändå skönt att komma ut i friska luften. Molly kikade nyfiket på alla snöflingor som yrde omkring, men somnade när vi gick in på lill-ica. Bar upp henne när vi kom hem o la ner henne i vår säng... reagerade inte ens... trött-fia :-)


Snart kommer Mollys mormor o morfar på besök. Trevligt! Slipper man sitta själv hemma... Robban har nyss åkt ut till huset. Hoppas han hinner hem till middan iaf :-/


Ska ta o slänga i mig en macka... magen kurrar, orkar inte göra någon lunch.

Av Sandra Holmlund - 25 januari 2009 10:58

Idag blir man hela 26 år gammal, känner mig dock inte så gammal :-D Känner mig kanske inte ung o fräsch, ser nog rätt sliten ut, haha! Men då är man ju småbarnsförälder också :-P


Bästa presenten fick jag ju redan i augusti.... Molly!!! :-D


Nu i morse så har jag burit ut flyttkartongerna till garaget. Ska bara dammsuga lite så går det ju faktiskt o vara här, haha! Det blir bara mamma o pappa som kommer hit idag. Eftersom att det bara blir jag o Molly som är hemma. Robban måste vara ute i huset o dona.

Av Sandra Holmlund - 24 januari 2009 22:13

Idag har vi firat Minna, Mollys kusin. Hon fyller 5 år. Stora tjejen :-D Snart är Molly där också, med tanke på hur fort tiden går.


Molly har träffat alla sina kusiner på samma dag. Först på kalaset. Minna är Robbans syrras barn, hon har 4 syskon, Miranda, Malvi, Marielle o Jonathan. Efter kalaset åkte vi ut till min syrra. Vi skulle byta julklappar med min brors barn som också var där. Syrran har ju Elvis o Mio... o brorsan har Sebastian o Benjamin. Så Molly har alltså 9 kussar... kul :-D


Hoppas Molly sover bra natten som kommer. Natten som var  sov hon 21-09, åt kl 03. Sååå skönt. Idag har hon testat morotspuré, det älskade hon. Gapade stort efter skeden :-D Men tyvärr så ger det väldigt fula fläckar på kläderna :-(


Innan kalaset så var vi ute på MIO möbler. Tittar på en soffa... har redan en ny soffgrupp, men den får hamna i allrummet. Måste ha en till tv-rummet också. Vill helst ha en snygg hörnsoffa, i grått. Men alla vi testade har så lågt ryggstöd. Ska man luta bak huvudet så går inte det, då slår man huvudet i väggen. Men men vi får kika vidare.


Fy vad trött jag är. Blir nog sängen nu... God natt!

Av Sandra Holmlund - 23 januari 2009 14:29

Måste lägga in en bild på den söta baddräkten jag köpte idag åt Molly. I mars börjar ju vi på babysim :-D Ska bli skoj o se hur hon reagerar på en STOR "badbalja" :-D Hon älskar att bada hemma iaf, sparkar med benen o slår med armarna. Lär väl bli lite besvärligt o bada henne de närmaste veckorna med tanke på bandaget. Men det ordnar sig nog.



Av Sandra Holmlund - 23 januari 2009 13:47

Har varit o rännt i birsta idag. Köpt present till Minna. Det blev 2 par strumpbyxor o en klänning, blir hon nog glad över :-D


Sedan handlade jag lite på Panduro o ÖoB. Molly var snäll som vanligt. Hälsade på Cicci (på synoptik)... sååå länge sen jag träffat henne. Vi ska ses till veckan :-D Skoj!


När vi kom hem så fick Molly käka lite majs o potatis. Mums enligt henne. Nu är hon mätt o belåten. Ligger o surrar som bara den. Ska ta o göra lite sen lunch, jag är jättehungrig!

Av Sandra Holmlund - 23 januari 2009 09:47

Fy vad det kan vara jobbigt att välja saker ibland. Just nu har jag kört fast i vilken tapet vi ska ha i vardagsrummet och köket (vägg 3 o vägg 6, om ni kollar på planlösningen längre ner). Ena tapeten (casadeco) är svindyr, men även svinsnygg, turkos med "glittriga" medaljonger. Men den är även lite tygaktig, så jag är rädd att det ska sprätta typ matfett o diskvatten på den (vi ska ha glasskiva, men den är ju inte på hela väggen). Alltså rädd att det ska bli fläckar.


Den andra är samma tapet som vi ska ha i hallen (Boråstapeter Hanna). Den i hallen är röd/svart/vit men isånafall tänkte jag att vi kunde ha samma mönster men i brun/svart/vit. Kan ju kanske vara fint att ha samma mönster?? Eller?


Sen så har jag även funderat på en tapet från Midbec (lite blank med stora blommor, lite 70-tal tycker jag :-D) I antingen turkost o vitt med lite guldinslag, eller en beigeaktig.


Fy vad svårt detta är. Frågar jag Robban så säger han bara: - Bestäm du, det där kan du bäst.

Jag ska väl egentligen vara glad att han säger så, kanske inte alla som får bestämma, men nu får jag sån ångest att jag ska ångra mig om valet. Fy vilket jobbigt liv jag har, haha!


Väntar på att Molly ska vakna igen. Stackarn hade svårt o somna...inte ledsen...hade hicka, tänk er själv hur svårt det skulle vara o somna om man har hicka :-P

Av Sandra Holmlund - 23 januari 2009 08:38

Trodde att Molly skulle sova oroligt i natt, pga allt igår, men hon sov jättebra. La henne runt kl 21, somnade direkt. Vaknade till 22.30, precis när jag skulle lägga mig... bara gallskrek... tog upp henne, då slängde hon sig om min hals o gosade in sig. Sen la jag ner henne igen när hon lugnat ner sig... o till min förvåning så somnade hon. Sen sov vi till kl 08.30, hon käkade lite kl 04. Bra gjort, 8 timmar utan mat (hon åt sist kl 20). Hon vaknade toppenglad, men nu är hon lite irriterad över att hon bara har en hand att leka med. Tar ut sin ilska över Herr Kanin. Stackarn, haha!


Nä nu blir det frukost, sen ska jag ut till Birsta o handla en present till Mollys kusin Minna.

Av Sandra Holmlund - 22 januari 2009 17:28

Molly har äntligen fått göra sin operation. Nu har hon inte sitt sjätte finger nå mer.


Kl 14 hade vi tid hos ortopedmottagningen. Vi fick komma in på en gång. Men då stötte vi på problem på en gång (inget har ju någonsin gått smidigt med detta finger)... hon frågade om vi lagt på en bedövningssalva. Skulle vi det?? Hon sa att hon skickat med ett litet häfte där det stod hur vi skulle göra, men jag är 100% säker att vi inte fått något. Ja ja, det var ju bara o kleta på lite salva där o sätta sig i väntrummet 30 minuter.


Kl 14.30 kom hon o hämtade tillbaka oss. Hon visade oss till en operationssal. Molly satt i Robbans knä. Först fick hon lokalbedövning (tur att hon fått bedövningssalva). Sedan klippte dom av fingret. Oj, då stod det en stråle blod från hennes hand. Det var visst en artär där, så läkaren fick lov o sy. Molly var inte nöjd, grät o grät! Stackars liten! Allt som allt tog det väl 10-15 minuter att ta bort + att sy.


Bandaget ska sitta där i 10-14 dar (om det går). Sedan ska plåstret sitta där i 6 veckor (om det går). Blir så arg att dom inte kunde göra det direkt på BB. Nu vill hon ju stoppa allt i munnen, så vi får lov att ha en socka över bandaget så hon inte ska suga på det... i 2 veckor!! Om det nu går, som sagt!


När allt var klart o vi klätt på henne igen, så somnade hon av utmattning. Jobbigt för lill-stumpan. Men nu är hon go o glad som vanligt. Hoppas det inte gör alltför ont när bedövningen släpper. Nästa gång vi ska plåga henne är på tisdag, då är det dags för andra vaccinationen. Så då blir det ju en spruta i vardera lår, hua!


Nu har hon somnat i en skum ställning i soffan, haha. Ju knepigare hon ligger desto skönare verkar det vara o sova :-D


På bilderna ger läkaren henne lokalbedövning. Sen la dom över en sån där grön operationsduk med hål i för handen. Kunde ej ta kort då, försökte lugna Molly (tror inte ni ville se blodstrålen ändå :-P). Så nu får stackar´n ha en strumpa på handen i minst 2 veckor. Hon hade jättesvårt o leka när vi kom hem, försökte lyfta upp sina leksaker, men det var svårt med en hand. Tur att hon är lika glad ändå :-D

Presentation


Är 83a... bor på en gammal vulkanö (även kallad Norrlands hawaii) tillsammans med min kära sambo o våran dotter Molly. Denna blogg kommer mest handla om min vardag, läs den som vill!

Jag samarbetar med barnbutiken Name It, så håll utkik efter tävlinga

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards