Livet På Stornäset

Alla inlägg den 22 januari 2009

Av Sandra Holmlund - 22 januari 2009 17:28

Molly har äntligen fått göra sin operation. Nu har hon inte sitt sjätte finger nå mer.


Kl 14 hade vi tid hos ortopedmottagningen. Vi fick komma in på en gång. Men då stötte vi på problem på en gång (inget har ju någonsin gått smidigt med detta finger)... hon frågade om vi lagt på en bedövningssalva. Skulle vi det?? Hon sa att hon skickat med ett litet häfte där det stod hur vi skulle göra, men jag är 100% säker att vi inte fått något. Ja ja, det var ju bara o kleta på lite salva där o sätta sig i väntrummet 30 minuter.


Kl 14.30 kom hon o hämtade tillbaka oss. Hon visade oss till en operationssal. Molly satt i Robbans knä. Först fick hon lokalbedövning (tur att hon fått bedövningssalva). Sedan klippte dom av fingret. Oj, då stod det en stråle blod från hennes hand. Det var visst en artär där, så läkaren fick lov o sy. Molly var inte nöjd, grät o grät! Stackars liten! Allt som allt tog det väl 10-15 minuter att ta bort + att sy.


Bandaget ska sitta där i 10-14 dar (om det går). Sedan ska plåstret sitta där i 6 veckor (om det går). Blir så arg att dom inte kunde göra det direkt på BB. Nu vill hon ju stoppa allt i munnen, så vi får lov att ha en socka över bandaget så hon inte ska suga på det... i 2 veckor!! Om det nu går, som sagt!


När allt var klart o vi klätt på henne igen, så somnade hon av utmattning. Jobbigt för lill-stumpan. Men nu är hon go o glad som vanligt. Hoppas det inte gör alltför ont när bedövningen släpper. Nästa gång vi ska plåga henne är på tisdag, då är det dags för andra vaccinationen. Så då blir det ju en spruta i vardera lår, hua!


Nu har hon somnat i en skum ställning i soffan, haha. Ju knepigare hon ligger desto skönare verkar det vara o sova :-D


På bilderna ger läkaren henne lokalbedövning. Sen la dom över en sån där grön operationsduk med hål i för handen. Kunde ej ta kort då, försökte lugna Molly (tror inte ni ville se blodstrålen ändå :-P). Så nu får stackar´n ha en strumpa på handen i minst 2 veckor. Hon hade jättesvårt o leka när vi kom hem, försökte lyfta upp sina leksaker, men det var svårt med en hand. Tur att hon är lika glad ändå :-D

Av Sandra Holmlund - 22 januari 2009 11:51

Mums! Enligt Molly iaf. Själv höll jag på att kräkas av både doft o smak :-P


Molly smaskade i sig fler skedar idag, palsternacka som hon åt igår var inget för henne. Nu ligger hon i sängen igen o ska sussa. Hon är alltid så trött på förmiddagarna. Ska passa på o äta lunch nu. Skönt o sitta själv framför tvn o bara vara.


Sen måste jag kamma kalufsen tills vi ska bege oss till sjukan.

Av Sandra Holmlund - 22 januari 2009 09:10

Det verkar som om Mollys extrafinger kommer att ryka idag. Ingen läkare som ringt o sjukanmält sig iaf :-D


Konstigt det kommer se ut när fingret är borta... haha ännu konstigare att man tycker att det är konstigt... hm?


Molly har sovit bra i natt igen. Skönt! Det behövde jag. Men som vanligt när hon sover sött i sin säng så är det alltid något annat som lever om... tex min kära granne. Lagom till vi gick o la oss så började han o hans tjej bråka. Men som tur var så varade det inte så länge. Han spelade även lite musik, men sen var det faktiskt tyst.


Var ute i huset igår. Oooh vad stort det ser ut nu när innertaket börjar falla på plats o snickarnas alla verktyg o maskiner är borta från golvet. Dom jobbar sin sista dag idag. Sen så kommer målarna på måndag. Tjoho! Garaget kommer dom o sätter upp senare. Gör inget... bättre att Robban får gjuta golvet innan dom sätter upp väggarna. Han har ju ändå sitt andra garage.


Nu är Molly trött. Ska lägga ner henne, sen ska jag ta en dusch.

Presentation


Är 83a... bor på en gammal vulkanö (även kallad Norrlands hawaii) tillsammans med min kära sambo o våran dotter Molly. Denna blogg kommer mest handla om min vardag, läs den som vill!

Jag samarbetar med barnbutiken Name It, så håll utkik efter tävlinga

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards