Livet På Stornäset

Alla inlägg under januari 2010

Av Sandra Holmlund - 20 januari 2010 20:08

... ja det är ju vad man kan kalla Mollys humör nuförtiden. Idag tokgrät hon då jag lämnade henne på dagis... men det gick ju över lika snabbt som jag åkt, men det känns ändå i mammahjärtat :-( Hon har ju iofs inte varit pigg på 2 månader o sen så har det varit mycket ledigt från dagis.


Jag tror att hon har insett det här med lämning på dagis, för hon är extra mammig också. Kan få panik bara man säger hejdå. Hoppas det går över snart.


Penicillinkuren har ännu inte gett nå resultat, men vi får väl se nästa vecka. Igår kväll var hon vaken mellan 22-23... tokhostade, tokgrät o var JÄTTEarg. När hon väl lugnat ner sig så blev hon busig. Tänkte att hon skulle få sova mellan oss, men det var ju roligare att gosa med Bob (som låg i fotänden). Jag sa åt henne o lägga sig o sova, så kröp hon upp o la sig på kudden i 3 sekunder innan hon ropade PA PA, lägg dig sa Robban. Då la hon sig igen o sa mmmm, men satt upp igen några sekunder senare. Insåg då att det var meningslöst så jag la ner henne i hennes säng istället. Gick hur bra som helst. Hon fick sova till 7.30, sen fick jag väcka henne så hon skulle hinna äta frukost innan dagis.


Imorgon är jag ledig. Skönt! Mys med Molly heeela dan :-D


Vill passa på o säga GRATTIS MIO på din dag. Hela 4 år. Tänk vad tiden går fort!

Av Sandra Holmlund - 19 januari 2010 10:03

Ska klippa mig på PURPLE. Fick tips om en tjej där. Någon som klippt sig där o är nöjd/besviken?? Kommentera gärna...

Av Sandra Holmlund - 19 januari 2010 09:57

Den 28e ska jag klippa mig... LOVELY! Det är ju typ 6-7 månader sen sist *skäms*... Men det är andra saker som gått före. Inte för att jag vet hur jag ska ha råd egentligen, alla pengar ska väl gå till räkningar o annat... Men men nu MÅSTE jag klippa mig.


Frågade ju för ett tag sedan om NI tyckte att jag skulle vara blond eller lite mörkare. De flesta tyckte blond... MEN jag ska trotsa alla o göra håret lite mörkare :-) Hoppas det blir bra :-) Kommer kanske en före- och efterbild.


Nä nu ska fortsätta o plocka... Städade nyss i Mollys rum... medan var hon jättesnäll o rev ut allt ur burån i vårat sovrum. Tack! :-P

Av Sandra Holmlund - 18 januari 2010 20:18

Trött trött trött... var vaken mellan 01-07 i natt, sedan var det bara att kliva upp. Molly höll mig vaken med sin hosta :-( Försökte o få henne o somna i sin egen säng... hon var trött men kom inte till ro då hon hostade HELA tiden. Stackars liten! Så det slutade med att jag fick sitta upp i sängen så hon fick halvligga mot mig. Efter ett bra tag kunde jag lägga henne bredvid mig. Robbans väckare ringde 05.50, tack o lov vaknade inte Molly, men en halvtimme senare gjorde hon det. Kl 07 gav jag upp... klev upp o åt frukost. Märkte att Molly var trött, men trodde inte att det var så farligt. Väl framme på dagis så hade hon somnat. Var toktrött då vi gick in o gallskrek då jag skulle åka. Det sista man såg av gumman var stooora krokdiltårar.


Robban hämtade Molly på dagis strax efter kl 10 eftersom hon hade tid på VC 10.30 När han klev in på dagis så sa fröknarna att Molly nog inte mådde nå bra idag. Hon hade somnat på golvet, gick inte o hålla henne vaken, så dom hade lagt henne i vagnen. Robban tog en promenad till VC så hon fick fortsätta o sova. Väl inne hos läkaren så gjorde hon en koll o konstaterade att inget var fel. Förutom en början till öroninflammation. Så för att bli av med viruset i kroppen så ska hon äta penicillin i 1 vecka. Hoppas hon blir piggare, stackar´n har ju varit sjuk i snart 2 månader :-(


Så imorgon blir jag hemma med henne. Tråkigt då jag sett fram emot BC-mötet i Umeå. Men men vi har ju ett möte där 1 gång/månad, så det är bättre att Molly får vila hemma en dag innan vi testar dagis igen :-)


Nä nu ska jag röja lite här hemma så jag bara behöver dammsuga imorgon :-)



Av Sandra Holmlund - 14 januari 2010 19:52

Jag som skrev i förra inlägget att Molly var jobbig att lämna på dagis. Det ändrades igår. Allt gick toppenbra, hon vinkade glatt o hade skoj heeela dan. Även idag. Såååå skönt! Detta sa ena fröken idag då jag hämtade Molly:

- Vilken otroligt lättsam o glad tjej ni har. Hon hänger med på allt utan gnäll! Man kan ju inte bli mer än stolt. Älskade lilla Molly   Det är så skojjigt nu då man märker att hon har humor. Hon har fått för sig att hon ska låtsas att vara blyg för fröken Kerstin. Fast hon egentligen inte är det. Men hon märkte att dom skrattade åt henne, då fortsatte hon med det. Gullunge!


Idag jobbade jag kortdag, till kl 16. Kom hem o lagade mat. Robban grejade på i andra badrummet.

  

Tur att man har en sån händig o arbetsvillig karl... Annars skulle inget vara klart här hemma :-P

 

 

Själv så blev jag sugen o baka lite... igen!

  

Saffran- och chokladmuffns... mums!




Medan jag bakade så grejade Molly på för sig själv...

  

Tittar på Små Einsteins.... AVFÄRD! Hon älskar när dom ropar det, hon sträcker snabbt upp händerna i luften.

 

  

Molly hann mumsa i sig 2 skivor korv innan middan var klar :-P

 

  

Mammas trollunge... det är dags att klippa håret igen tror jag. Blink blink moster Linda ;-)

 

  

Galningen Bob var överallt... han har blivit alldeles psyko efter kastreringen.

 

 

Nä nu ska jag kolla vad Robban har gjort i badrummet. Sen blir det slapp i soffan...

Av Sandra Holmlund - 13 januari 2010 10:06

Dagisstarten har ju varit toppen för Molly. Men nu efter jul o nyår så har det vänt. Vet inte om det är pga att hon varit ledig i nästan 3 veckor med pappsen sin, eller om hon bara blivit mammig helt enkelt. Hon har gråtit dom tre sista gångerna jag lämnat henne. Jättejobbigt, men skönt att veta att det går över på en gång. Men jag vill bara att det ska bli som förr. En glad Molly som inte har tid att vinka av sin mamma. Men men det blir väl bra snart igen!


Både jag o Molly sover skitdåligt på nätterna. Det är ju hennes dumma hosta som håller oss vaken. Skulle ju egentligen kolla upp det i måndags, men det blev framskjutet en vecka :-( Så det är väl inte så konstigt att hon är trött o ledsen (o mammig).


Nä nu ska vi bege oss till dagis. Får se hur denna lämning blir. Jag börjar jobba kl 14, men eftersom att Molly har börjar somna 12-12.30 så är det bättre att hon får somna där. Annars måste jag väcka henne kl 13. :-(

Av Sandra Holmlund - 12 januari 2010 16:32

... ca 90 stycken av dessa...

  

...ligger nu i min frys.


Så... Kom på fika! Bjud in dig själv vet´ja! :-)

Av Sandra Holmlund - 11 januari 2010 09:35

Äntligen är det behagligt att vara ute. Men vi får se om man hinner gå ut något. Kl 10.30 ska vi vara på vårdcentralen. Har bokat tid så Molly får träffa en läkare. Hon hostar så på nätterna, ibland blir det så hon knappt kan andas :-( Innan VC ska vi hinna lämna Bob hos veterinären. Han hade tydligen pissat på grannens (systers man) jacka som låg ute på deras bro. Vi skulle egentligen vänta med att kastrera honom tills löning, men nu ryker kulorna idag :-P plus att han ska få sin andra vaccinationsspruta. Får se hur han mår senare idag, dom brukar ju bli rätt groggy.


Skulle ju egentligen jobba idag, men det var planeringsdag (stängt) på dagis idag, så jag blev hemma.


Ska även ringa frissan o erikshjälpen idag... har typ 7-8 banankartonger med kläder. Ska bli så skönt o bli av med det. Hoppas dom kan komma o hämta det.


Nä nu måste jag göra i ordning mig så vi hinner...

Presentation


Är 83a... bor på en gammal vulkanö (även kallad Norrlands hawaii) tillsammans med min kära sambo o våran dotter Molly. Denna blogg kommer mest handla om min vardag, läs den som vill!

Jag samarbetar med barnbutiken Name It, så håll utkik efter tävlinga

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards